Privacy Policy

POLITIKA PRIVATNOSTI I KOLAČIĆA


PRIJE NEGO ŠTO POČNETE …


U ovoj Politici privatnosti i kolačića saznat ćete sve relevantne informacije primjenjive na naše korištenje osobnih podataka korisnika i klijenata, neovisno o kanalu ili sredstvima (na mreži ili osobno) koje Vi koristite za interakciju s nama.

Mi smo transparentni glede onog što činimo s Vašim osobnim podacima, kako biste razumjeli implikacije načina na koji koristimo Vaše podatke i prava koja imate u vezi s Vašim podacima.

Trajno Vam činimo dostupnim sve informacije sadržane u ovoj Politici privatnosti i kolačića koje možete provjeriti kada smatrate da je to prikladno i

također ćete naći daljnje informacije o svakom postupku obrade Vaših podataka tijekom Vaše interakcije s nama.

Postoje neki nazivi koje koristimo u ovoj Politici privatnosti i kolačića:

Kada govorimo o našem webshopu, mi općenito mislimo na bilo koji kanal ili sredstvo, digitalni ili osobni, koje možete koristiti u interakciji s nama.

Glavni su sljedeći:

- Naša Internet stranica (Website), www.anjastehlik.com

- Osobno, u našoj trgovini.


1. ZAŠTO OBRAĐUJEMO VAŠE OSOBNE PODATKE


Ovisno o svrsi radi koje s vremena na vrijeme obrađujemo Vaše podatke, kako je gore objašnjeno, mi trebamo obraditi jedne ili druge podatke koji će, ovisno o svakom slučaju, općenito biti sljedeći:

- vaši podaci o identitetu (primjerice, Vaše ime, prezime, jezik i država iz koje s nama komunicirate, podaci za kontakt itd.);

- ekonomski i transakcijski podaci (primjerice, podaci o Vašem plaćanju ili kartici, podaci o Vašim kupnjama, narudžbama, povratima itd.);

- veza, geolokacija i/ili podaci o pretraživanju (ako s nama, primjerice, komunicirate s Vašeg mobilnog telefona);

- komercijalne informacije (primjerice, ako ste se pretplatili na naše obavijesti);

- informacije o Vašim ukusima i preferencijama.

Upamtite da, kada od Vas zatražimo da unesete osobne podatke kako bismo Vam omogućili pristup bilo kojoj našoj funkcionalnosti ili usluzi webshopa, označit ćemo određena polja kao obvezna jer su to podaci koji su nam potrebni kako bismo mogli pružiti odgovarajuću uslugu ili Vam omogućiti pristup funkcionalnosti o kojoj se radi. Molimo također uzmite u obzir da, ako odlučite ne učiniti nam dostupnim takve podatke, možda nećete moći dovršiti korisničke registracije ili možda nećete moći koristiti te usluge ili funkcionalnosti.

Ovisno o tome kako komunicirate s našim webshopom tj. ovisno o usluzi, proizvodu ili funkcionalnostima koje želite koristiti, mi ćemo obrađivati Vaše osobne podatke u sljedeće svrhe:


1. Upravljanje Vašim registriranjem kao korisnika Platforme


Ako odlučite postati registrirani korisnik našeg webshopa, trebamo obraditi Vaše podatke kako bismo Vas identificirali kao korisnika i odobrili Vam pristup različitim funkcionalnostima, proizvodima i uslugama koje su Vam dostupne kao registriranom korisniku. Vaš registrirani korisnički račun možete poništiti tako što ćete nas kontaktirati preko Službe za podršku kupcima.


2. Za razvoj, ispunjenje i izvršenje kupnje ili ugovora o uslugama koje ste s nama sklopili na webshopu


Ova svrha uključuje obradu Vaših podataka uglavnom za sljedeće:

- kako bismo Vas kontaktirali radi ažuriranja ili informativnih obavijesti koje se tiču ugovorenih funkcionalnosti, proizvoda ili usluga uključujući i istraživanja kvalitete kao i da bismo mogli ustanoviti stupanj zadovoljstva kupca s isporučenom uslugom;

- za upravljanje plaćanjem proizvoda koje kupite neovisno o korištenom postupku plaćanja. 

- aktiviranje potrebnih aranžmana kako bi se kontrolirale i spriječile potencijalne prijevare protiv Vas i protiv nas tijekom procesa kupnje. Ako smatramo da transakcija može biti prijevarna, taj postupak može prouzročiti blokiranje transakcije.

- radi upravljanja potencijalnim povratima nakon što ste obavili kupnju te upravljanja zahtjevima glede informacija o dostupnosti artikala, rezervacijama proizvoda preko webshopa ili kako bismo Vam pružili usluge vezane za funkcionalnost Osobne Prilagodbe ovisno o raspoloživosti takvih opcija s vremena na vrijeme.

- za svrhe fakturiranja te da bi Vam se učinili dostupnim računi za kupnje koje ste realizirali preko webshopa.

- da bi se osiguralo da ste u mogućnosti koristiti i druge raspoložive funkcionalnosti ili usluge kao što su kupnja, upravljanje i korištenje Poklon kartice (Gift Card) ili Poklon vaučer (Gift Voucher), te da Vam se omogući pristup i korištenje Wi-Fi mreže koju činimo dostupnom našim kupcima u trgovini.


3. Udovoljavanje zahtjevima ili prijavama koje podnesete preko kanala za Podršku kupcima


Obrađujemo samo osobne podatke koji su striktno nužni za upravljanje ili rješavanje Vašeg zahtjeva ili prijave.


4. Za marketinške svrhe


Ova svrha uključuje obradu Vaših podataka uglavnom za sljedeće:

- ako i kada se pretplatite na naše Obavijesti, obradit ćemo Vaše osobne podatke kako bismo upravljali Vašom pretplatom, uključujući radi slanja prilagođenih informacija o našim proizvodima ili uslugama putem različitih sredstava (kao što su e-mail ili SMS). Također, informacije Vam možemo učiniti dostupnim i preko „push“ obavijesti u slučaju da ste ih aktivirali na Vašem mobilnom uređaju.

- u skladu s navedenim, molimo uzmite u obzir da takva obrada podataka implicira analizu Vašeg korisničkog profila ili profila kupca kako bi se utvrdile Vaše preferencije i stoga koji proizvodi i usluge najbolje odgovaraju Vašem stilu kada Vam se šalju informacije. Primjerice, na temelju Vaših kupnji i podataka o pretraživanju (tj. ovisno o artiklima na koje ste kliknuli), sugerirat ćemo proizvode za koje vjerujemo da Vas mogu zanimati, i, ako ste registrirani korisnik, osigurat ćemo Vam i funkcionalnost „recover cart“.

Upamtite da možete otkazati pretplatu na Obavijesti u bilo koje doba bez troškova, preko sekcije „Newsletter“ na Platformi, pored otkazivanja kroz instrukcije koje Vam pružamo u svakoj obavijesti. Ako ne želite primati „push“ obavijesti, takvu opciju možete deaktivirati na Vašem mobilnom uređaju.

- kako bismo obavljali promotivne aktivnosti (primjerice, za organizaciju natjecanja ili radi slanja liste spremljenih artikala na na e-mail adresu koju odredite). Prigodom sudjelovanja u bilo kojoj promotivnoj aktivnosti, Vi nas ovlašćujete da obrađujemo osobne podatke koje ste podijelili s nama ovisno o promotivnoj aktivnosti te da ih otkrijemo preko različitih medija kao što su društvene mreže ili sama Platforma. U svakoj promotivnoj aktivnosti u kojoj sudjelujete, bit će Vam na raspolaganju uvjeti gdje ćemo Vam pružiti detaljnije informacije o obradi Vaših osobnih podataka.

- za dijeljenje na Platformi ili putem drugih kanala na društvenim mrežama fotografija ili slika koje ste javno podijelili, pod uvjetom da nam izričito date Vašu privolu za te svrhe.


5. Analiza uporabljivosti i kvalitete radi unaprjeđenja naših usluga


Ako pristupite našem webshopu, obavještavamo Vas da ćemo obrađivati podatke o Vašim pretraživanjima za analitičke i statističke svrhe tj. kako bismo razumjeli način na koji naši korisnici komuniciraju s našim webshopom i zato bili sposobni za uvođenje unaprjeđenja na webshopu. Dodatno, povremeno provodimo i istraživanja i akcije kvalitete kako bismo znali stupanj zadovoljstva naših kupaca i korisnika i otkrili područja koja možemo unaprijediti.


2. KAKO NAM JE PRAVNO DOZVOLJENO OBRAĐIVATI VAŠE PODATKE?


Pravni uvjeti na temelju kojih nam je dozvoljeno obrađivati Vaše podatke također ovise i o svrsi radi koje ih obrađujemo, kao što je objašnjeno u slijedećem tekstu:

Svrha Pravne sposobnosti:

1. Upravljanje procesom Vaše registracije kao korisnika Platforme

Vaše podatke obrađujemo jer je to nužno prema uvjetima koji reguliraju korištenje webshopa. Drugim riječima, kako biste Vi bili u mogućnosti registrirati se na webshopu kao korisnik, mi trebamo obraditi Vaše osobne podatke jer u protivnom, ne bismo bili u mogućnosti upravljati Vašom registracijom.

2. Razvoj, ispunjenje i sklapanje ugovora o kupoprodaji ili pružanju usluga

Vaše podatke obrađujemo jer nam je njihova obrada nužna kako bismo s Vama sklopili ugovor o kupoprodaji ili pružanju usluga. Određena obrada podataka koja se tiče procesa kupnje se aktivira samo zato što je Vi zahtijevate ili odobrite, kao što je slučaj s pohranjivanjem podataka o plaćanju (kartici) za buduće kupnje. U tim slučajevima, naša obrada Vaših podataka je podržana Vašom privolom.

Smatramo da imamo zakoniti interes provesti nužne verifikacije kako bismo otkrili i spriječili potencijalne prijevare kada obavljate kupnju. Razumijemo da je obrada tih podatka pozitivna za sve sudionike kod plaćanja kupnje, osobito za Vas jer nam to omogućava ustanoviti mjere za Vašu zaštitu od pokušaja prijevare trećih strana.

3. Podrška kupcima

Smatramo da imamo zakoniti interes odgovoriti na zahtjeve ili pitanja koje Vi uputite preko postojećih različitih kanala za kontakte. Razumijemo da je obrada tih podataka također korisna i za Vas u mjeri u kojoj nam omogućava da Vam adekvatno pomažemo te odgovorimo na pitanja koja postavite.

Kad stupite u kontakt s nama, posebice za upravljanje incidentima u vezi s Vašom narudžbom ili proizvodom/uslugom kupljenim preko Platforme, obrađivanje Vaših podataka je nužno da bi se sklopio ugovor o kupoprodaji. Kad se Vaše pitanje tiče ostvarivanja Vaših prava o čemu Vas dalje u nastavku informiramo, ili zahtjeva u vezi s našim proizvodima ili uslugama, nama je zakonski dozvoljeno obraditi Vaše podatke radi usklađenosti s našim pravnim obvezama.

4. Marketing

Nama je zakonski dozvoljeno obrađivati Vaše podatke u marketinške svrhe zahvaljujući privoli koju nam dajete, primjerice, kad prihvaćate primanje prilagođenih informacija preko brojnih kanala, kad odobravate slanje „push“ obavijesti na Vašem mobilnom uređaju ili kad prihvaćate pravne uvjete radi sudjelovanja u nekoj promotivnoj aktivnosti ili radi objave Vaših slika na Platformi ili na našim kanalima društvenih mreža. Kako bismo Vam pokazali prilagođene informacije, smatramo da imamo zakoniti interes provoditi profiliranje s informacijama koje imamo o Vama (kao što su Vaše pretraživanje, preferencije ili povijest kupnje) i osobnim podacima koje ste nam pružili kao što su raspon dobi ili jezik, budući da razumijemo da je obrada tih podataka također korisna i Vama jer Vam dopušta da unaprijedite Vaše korisničko iskustvo i pristupite informacijama sukladno Vašim preferencijama.

5. Analiza uporabljivosti i kvalitete

Smatramo da imamo zakoniti interes analizirati uporabljivost Platforme i stupanj korisnikovog zadovoljstva, jer razumijemo da je obrada tih podataka također korisna i Vama jer je svrha ovog da se unaprijedi korisničko iskustvo i pruži usluga veće kvalitete.


3. KOLIKO DUGO ĆEMO ZADRŽATI VAŠE PODATKE


Vrijeme tijekom kojeg ćemo zadržati Vaše podatke ovisit će o svrsi radi koje ih obrađujemo, kao što je dolje objašnjeno:

Svrha Vrijeme tijekom kojeg se podaci čuvaju

1. Upravljanje procesom Vaše registracije kao korisnika Platforme

Mi ćemo obrađivati Vaše podatke za vrijeme tijekom kojeg Vi ostanete registrirani korisnik (što znači dok ne odlučite odjaviti pretplatu).

2. Razvoj, ispunjenje i izvršenje ugovora o kupoprodaji ili pružanju usluga

Mi ćemo obrađivati Vaše podatke za ono vrijeme koje je potrebno da bi se upravljalo kupnjom proizvoda ili usluga koje ste kupili, uključujući i potencijalne povrate, prigovore ili zahtjeve koji se odnose na kupnju proizvoda ili usluga. Ponekad ćemo samo obrađivati podatke do trenutka do kojeg Vi odlučite, kao što je to slučaj s podacima o plaćanju (karticom) za koje ste zahtijevali da ih pohranimo za buduće kupnje.

3. Podrška kupcima

Mi ćemo obrađivati Vaše podatke za ono vrijeme koje je potrebno da bi se udovoljilo Vašem zahtjevu ili prijavi.

4. Marketing

Mi ćemo obrađivati Vaše podatke sve dok ne odjavite Vašu pretplatu ili dok ne poništite Vašu pretplatu na Obavijesti. Ako sudjelujete u promotivnim aktivnostima, zadržat ćemo podatke tijekom šest (6) mjeseci računajući od završetka odnosne aktivnosti.

5. Analiza uporabljivosti i kvalitete

Mi ćemo povremeno obrađivati Vaše podatke za ono vrijeme tijekom kojeg nastavljamo obavljanje akcije ili istraživanja kvalitete ili dok ne anonimiziramo Vaše podatke o pretraživanju.

Bez obzira na činjenicu da ćemo obrađivati Vaše podatke tijekom vremena koje je striktno nužno da bi se ostvarila svrha o kojoj se radi, mi ćemo ih nakon toga zadržati uredno pohranjene i zaštićene za vrijeme tijekom kojeg se može javiti odgovornost za njihovu obradu, u skladu s propisima koji su na snazi s vremena na vrijeme. Čim svaki od potencijalnih zahtjeva bude zastario, nastavit ćemo s brisanjem osobnih podataka.


4. DIJELIMO LI VAŠE PODATKE S TREĆIM OSOBAMA


Radi postizanja svrha spomenutih u ovoj Politici privatnosti i kolačića, moramo dati pristup Vašim osobnim podacima osobama koja nam daju podršku u uslugama koje mi nudimo Vama tj.:

- financijskim institucijama;

- entitetima za otkrivanje i prevenciju prijevara;

- pružateljima tehnoloških usluga;

- partnerima i pružateljima usluga logistike, transporta i isporuke;

- pružateljima usluga u vezi s podrškom kupcima;

- partnerima i pružateljima usluga u vezi s oglašavanjem i marketingom.

U svrhe učinkovitosti usluga, neki od ovih pružatelja su locirani na teritorijima izvan Europskog gospodarskog prostora koji ne nude razinu zaštite podatka koja bi bila usporediva s onom u Europskoj uniji, drugim riječima, Sjedinjene Američke Države. U takvim slučajevima, mi Vas obavještavamo da ćemo iznositi Vaše podatke uz adekvatnu zaštitu te da ćemo uvijek čuvati sigurnost Vaših podataka.


5. KOJA SU VAŠA PRAVA KADA NAM UČINITE DOSTUPNIM VAŠE PODATKE


Obvezujemo se da ćemo čuvati Vaše osobne podatke kao povjerljive i osigurati da možete ostvariti Vaša prava. Imajući Vas u vidu, mi, Zajednički Voditelji Obrade, sporazumjeli smo se da Vi možete ostvarivati Vaša prava bez troškova tako što ćete nam napisati poruku elektroničke pošte (e-mail) na jednu e-mail adresu anja@anjastehlik.com, jednostavno nas informirajući o razlogu Vašeg zahtjeva kao i o pravu koje želite ostvariti. Ako to smatramo potrebnim da Vas možemo identificirati, možemo zahtijevati od Vas da nam osigurate kopiju dokumenta koji potvrđuje Vaš identitet. Posebice, a bez obzira na svrhu ili pravnu osnovu koju koristimo za obradu Vaših podataka, imate sljedeća prava:

1. Od nas zatražiti pristup podacima koje imamo na raspolaganju o Vama. Podsjećamo Vas da u slučaju kad ste registrirani korisnik Platforme, možete također provjeriti te informacije i u relevantnoj sekciji s Vašim osobnim podacima.

2. Od nas zatražiti da ispravimo podatke koje imamo na raspolaganju. Molimo Vas imajte na umu da, ako ste registrirani korisnik Platforme, možete također pristupiti sekciji s relevantnim osobnim podacima kako biste promijenili ili ažurirali Vaše osobne podatke. U svakom slučaju, molimo uzmite u obzir da, kad nam podatke o sebi aktivno činite dostupnim putem bilo kojeg postupka, Vi jamčite da su oni istiniti i točni te se obvezujete izvijestiti nas o bilo kakvim izmjenama ili modifikacijama Vaših podataka. Samo je korisnik odgovoran za svaki gubitak ili štetu nastalu za Platformu ili za osobu odgovornu za Platformu ili za bilo koju treću stranu zbog prijavljivanja pogrešnih, netočnih ili nepotpunih podataka u obrascima za registriraciju. Molimo upamtite, kao opće pravilo, morate nam pružiti samo Vaše vlastite podatke, a ne i one trećih strana, osim u mjeri dozvoljenoj ovom Politikom privatnosti i kolačića.

3. Od nas zatražiti brisanje Vaših osobnih podataka u mjeri u kojoj oni više nisu potrebni za svrhe radi koje ih trebamo nastaviti obrađivati, kao što je gore objašnjeno, ili kad nam nije više pravno dozvoljeno obrađivati ih.

4. Od nas zatražiti da prestanemo ili ograničimo obradu Vaših osobnih podataka što uključuje da u određenim slučajevima od nas možete zahtijevati da privremeno suspendiramo obradu podataka ili da ih držimo duže nego što je nužno kad Vam to bude potrebno.

Ako ste nam dali Vašu privolu da obrađujemo Vaše podatke u bilo koje svrhe, također imate i pravo povući danu privolu u bilo koje doba. Neki od načina na koji možete povući Vašu privolu se objašnjavaju u sekciji 2 gdje objašnjavamo u koje svrhe obrađujemo Vaše podatke. Kad nam je zakonski dozvoljeno obrađivati Vaše podatke zahvaljujući Vašoj privoli ili radi sklapanja ugovora, kao što je objašnjeno u sekciji 3, također imate pravo zatražiti prenosivost Vaših osobnih podataka. To znači da ćete imati pravo primiti Vaše osobne podatke koje ste nam učinili dostupnim u strukturiranom, uobičajeno korištenom i strojno čitljivom formatu kako biste ih mogli direktno prenijeti drugom entitetu, bez ometanja s naše strane.

Osim toga, kad se obrada Vaših podataka temelji na našem zakonitom interesu, također ćete imati pravo prigovoriti obradi Vaših podataka.


6. ŠTO SE DOGAĐA KADA NAM OSIGURATE PODATKE O TREĆIM OSOBAMA


Nudimo funkcionalnosti ili usluge koje od nas zahtijevaju da obrađujemo osobne podatke trećih osoba koje Vi morate pružiti, kao što je to u slučaju aktivacije i slanja Poklon vaučera ili u slučaju upravljanja aplikacijom za Poklon vaučer. Ako nam pružite osobne podatke trećih osoba, Vi jamčite da ste ih obavijestili o svrhama i o načinu na koji mi trebamo obraditi njihove osobne podatke.


7. PROMJENE POLITIKE PRIVATNOSTI I KOLAČIĆA


Možemo izmijeniti informacije sadržane u ovoj Politici privatnosti i kolačića kada smatramo da je to prikladno. Ako bismo to učinili, obavijestit ćemo Vas putem različitih postupaka preko Platforme (primjerice, preko „bannera“, “pop-up“ ili “push“ obavijesti) ili Vam možemo čak poslati i obavijest na Vašu e-mail adresu kad je odnosna promjena relevantna za Vašu privatnost, kako biste mogli pregledati promjene, procijeniti ih i, ovisno o slučaju, prigovoriti ili se odjaviti s bilo koje usluge ili funkcionalnosti. U svakom slučaju, sugeriramo Vam da, s vremena na vrijeme, pregledate ovu Politiku privatnosti i kolačića u slučaju da se učine manje izmjene ili ako mi napravimo bilo koje interaktivno unaprjeđenje, koristeći priliku da uvijek to pronađete kao stalnu točku informiranja na našoj Internet stranici ili našoj aplikaciji.


8. INFORMACIJE O KOLAČIĆIMA


Koristimo kolačiće i slične uređaje kako bismo olakšali Vaše pretraživanje na Platformi, razumjeli kako komunicirate s nama i, u određenim slučajevima, kako bismo Vam mogli prikazati oglase sukladno Vašim navikama u pretraživanju. Molimo pročitajte našu Politiku o kolačićima kako biste bolje razumjeli kolačiće i slična sredstva koja koristimo, njihovu svrhu i druge informacije od interesa.

Informacije o kolačićima

Što je kolačić?

Kolačić je mala tekstualna datoteka koju mrežno mjesto pohranjuje na vašem računalu ili bilo kojem drugom uređaju, s informacijama o vašoj navigaciji na toj mrežnoj stranici. Kolačići su neophodni da bi olakšali pregledavanje i da bi ga više prilagodili korisniku te ne oštećuju vaše računalo. Iako se u Pravilima upotrebljava opći pojam „kolačići“ jer su oni glavni način pohrane podataka kojima se koristi ovo mrežno mjesto, prostor „lokalne pohrane“ preglednika se upotrebljava u iste svrhe kao i kolačići. Sve se informacije u ovom odjeljku primjenjuju i na tu „lokalnu pohranu“. U koju se svrhu upotrebljavaju kolačići na ovom mrežnom mjestu? Kolačići su neophodan dio načina rada našeg mrežnog mjesta. Glavna je namjena naših kolačića poboljšanje vašeg iskustva pregledavanja. Na primjer, upotrebljavaju se da zapamte vaše osobne postavke (jezik, državu itd.) dok pregledavate mrežno mjesto te pri budućim posjetima. Informacije koje prikupe kolačići nam također omogućuju poboljšanje mjesta procjenom količine i obrazaca upotrebe, primjerenosti mrežnog mjesta pojedinačnim potrebama korisnika, bržim pretragama itd.

Ponekad, ako smo unaprijed pribavili vaš informirani pristanak, možemo koristiti kolačiće, oznake i slične alate radi pribavljanja informacija koje nam omogućuju da vam pokažemo, ili s našeg vlastitog mrežnog mjesta ili mrežnih mjesta trećih strana ili na bilo koji drugi način, oglase temeljene na analizi vaših navika pregledavanja mrežnog mjesta.

U koju se svrhu NE upotrebljavaju kolačići na ovom mrežnom mjestu?

Ne pohranjujemo osjetljive osobne informacije, kao što su vaša adresa, lozinka, podaci o vašoj kreditnoj ili debitnoj kartici itd., putem kolačića koje upotrebljavamo.

Tko upotrebljava informacije pohranjene u kolačićima?

Informacije pohranjene u kolačićima upotrebljavamo isključivo mi, osim onih koji su u nastavku opisani kao „kolačići trećih strana“, a njih upotrebljavaju i njima upravljaju vanjske pravne osobe radi pružanja usluga koje mi zatražimo da bismo poboljšali svoje usluge i iskustvo korisnika prilikom pregledavanja našeg mrežnog mjesta. Ovi se „kolačići trećih strana“ uglavnom upotrebljavaju da bi se pribavila statistika pristupa i da bi se jamčile platne transakcije koje se izvršavaju.

Kako mogu izbjeći upotrebu kolačića na ovom mrežnom mjestu?

Ako vam je draže izbjeći upotrebu kolačića na ovom mrežnom mjestu, uzimajući u obzir gore opisana ograničenja, prvo morate onemogućiti upotrebu kolačića u vašem pregledniku i onda izbrisati kolačiće povezane s ovim mrežnim mjestom koji su sačuvani u vašem pregledniku. Možete upotrebljavati ovu mogućnost sprečavanja upotrebe kolačića u bilo kojem trenutku.

Kako onemogućiti ili spriječiti upotrebu kolačića?

Možete ograničiti, blokirati ili izbrisati kolačiće s ovog mrežnog mjesta u bilo kojem trenutku promjenom konfiguracije vašeg preglednika putem dolje naznačenih koraka. Iako su postavke različite u svakom pregledniku, kolačići se obično konfiguriraju u izbornicima „Osobne postavke“ ili „Alati“. Za daljnje detalje o konfiguraciji kolačića u vašem pregledniku, molimo pogledajte izbornik „Pomoć“ u samom pregledniku.